Multifokalne (progresivne) naočare

Multifokalne naočare su naočare koje koriguju vid na daljinu, srednju udaljenost i blizinu. Sve distance u jednim naočarama.

Savremeni način života nas upućuje da moramo biti u korak sa vremenom i novim tehnološkim dostignućima. Takva situacija je i na polju progresivnih sočiva.

Potreba da se jasno vidi na svim udaljenostima (daljina, vožnja, gledanje TV-a, računar, instrument tabla u automobilu, mobilni telefon) dovela je do stvaranja proizvoda koji će olakšati primenu naočara za daljinu, srednju udaljenost, blizinu i objediniti ih u jedno sočivo. To sočivo se naziva progresivno ili multifokalno sočivo.

Ono predstavlja najbolje rešenje za sve presbiope posle 40-e godine života jer pruža izuzetnu oštrinu vida na svim distancama gledanja, a pored toga vodilo se računa i o estetskom momentu, gde su prelazi između samih dioptrija neprimetni. Nova dostignuća u razvoju progresiva doprinose većoj širini progresivnog kanala, komfornosti i lakoći adaptacije, koja je individualana za svakog korisnika.

Ono što je takođe bitno napomenuti, postoji više dizajna progresiva, koje zavise od samih potreba korisnika. U zavisnosti od tih potreba se i preporučuje progresiv. Progresiv se može izraditi i za veće dioptrije koje možda zahtevaju i stanjenje samog sočiva. Takođe, može se izraditi i kao foto-osetljiva odnosno Transition stakla, koja će u zavisnosti od stepena UV zračenja, biti zatamnjena u spoljašnjoj sredini a u zatvorenom prostoru biti potpuno providna.

U našoj optici nudimo veliki izbor progresivnih sočiva najkvalitetnijih svetskih i domaćih proizvođača: Essilor, Hoya, Zeiss, OKM, Pol…