PRP Tretman

PRP je medicinski tretman koji izvode lekari obučeni za ovu  proceduru.

PRP (Platelet Rich Plasma – plazma bogata trombocitima) je terapija podmlađivanja kože trombocitima, matičnim ćelijama i faktorom rasta iz krvi. Plazma bogata trombocitima ubrzava  proizvodnju kolagena i krvnih sudova čime se obnavlja i regenerise oštećena koža, usporavaju i poništavaju znakovi starenja kože.

Moć tretmana je u Vašim vlastitim trombocitima…

PRP tretman se koristi i kod sportskih povreda, terapije gubitka kose  i kao terapija  zarastanja rana. Tretman je bezbedan, efikasan i bezbolan.

PRP tretman  počinje vađenjem sopstvene krvi pacijenta u specijalne epruvete sa separatorskim gelom koji omogućava izdvajanje i koncentrovanje trombocita, a uklanjanje leukocita i eritrocita.  Prisustvo leukocita i eritrocita nije poželjno, jer smanjuje efekte tretmana. Iz tog razloga je za dobre efekte neophodno korišćenje posebnih epruveta za izdvajanje plazme bogate trombocitima.

U našoj ordinaciji  se koriste specijalizovani kitovi Cellenis  koji predstavlja svetskog lidera na polju regenerativne medicine. Nakon vađenja i obrade krvi, dobijena krvna plazma bogata trombocitima se aplikuje tehnikom mezoterapije.

PRP tretman pomaže u regeneraciji i obnavljanju kože, smanjivanju pora i ožiljaka, usporavanju starenja i gubitku kose.

Najznačajnija stvar je što se koriste elementi sopstvenog organizma, pa je mogućnost alergija i neželjenih efekata minimalna. Kao neželjeni efekat se mogu eventualno javiti manje modrice, koje prolaze za par dana. Pre tretmana plazmom bogatom trombocitima važno je da se desetak dana ne uzimaju preparati acetil-salicilne kiseline (Aspirin, Andol, Midol) i lekove iz grupe nesteroidnih antiinflamatornih lekova-NSAIL (ibuprofen, diklofenak, naproksen itd). Ovi lekovi sprečavaju aktivaciju trombocita i umanjuju efekte tretmana. Takođe, ove lekove ne bi trebalo uzimati ni 10 dana nakon obavljenog tretmana.